Forkæl dig selv med en alternativ spaoplevelse – Virtual Reality sætter ingen grænser

Du kender det sikkert. Efter en lang arbejdsdag eller -uge, kommer du hjem, og trænger til at koble fuldstændig af. Det kan for nogle være svært at give helt slip, og man ender med at tage arbejdet med hjem, når man egentlig bør holde helt fri og slippe tankerne fra det.

Alle har forskellige metoder til at slappe af på – strikke, læse en bog, høre musik, gå en lang tur, tage på et spaophold – men lige med sidstnævnte er det ikke altid lige til… eller er det? Faktisk findes der i dag nogle andre alternative metoder til at få oplevelsen af at være i spa, helt uden at bevæge sig uden for sit hjem. Denne mulighed findes i Virtual Reality.

Fuld afslapning i en virtuel verden

Virtual Reality (forkortet VR) oversættes til dansk som virtuel virkelighed. Det er en teknologi, der har været undervejs i mange år, men er først i de seneste år blevet så moderne og veludviklet, som vi kender det i dag. VR giver dig muligheden for at opleve alt det, du normalt ikke kunne af forskellige årsager, som f.eks. fysiske/økonomiske begrænsninger, øjeblikke der fandt sted i en anden tidsalder eller fiktive ting.

Selvom tanken om en virtuel spaoplevelse for nogle ikke lyder særligt tiltalende, bør det ikke afskrives fuldstændig. Flere medier har skrevet artikler om disse, og hvordan det mentalt kan berolige krop og sind.

Hvordan kommer jeg i gang med VR?

VR er ikke en helt omkostningsfri oplevelse, men det er et almindeligt spaophold heller ikke. Sættes de to op mod hinanden, så er VR oplevelsen en større omkostning, men det er en investering, der er længere holdbar. GamerFix.dk har skrevet en artikel omkring alt hvad du har brug for at vide, inden du køber et VR headset.

Med et VR headset kan du komme i gang med din spa oplevelse med et produkt ved navn Relax VR – derudover findes der også hundredevis af andre programmer og spil, som du kan benytte det til. Virtual Reality bruges i dag desuden også som undervisningsværktøj på nogle skoler, som skal hjælpe med at få børn og unge til at engagere sig endnu mere.