Afslapning bidrager til et øget overskud i hverdagen

Uanset hvad du laver til hverdag, så er det vigtigt, at du har overskud til dagen. Der kan være mange forskellige årsager til at overskuddet ikke er i top. Det er er meget normalt, og du vil uden tvivl på et eller andet tidspunkt opleve ikke at have det nødvendige overskud.

Når du oplever det, så er det vigtigt at du lytter til din krop. Den fortæller dig at det er tid til at slappe af og få tankerne væk fra den stressende hverdag. Oplever du nedsat overskud til selv de mest simple ting i hverdagen, så er det tid til at du tager en slapper.

Husk at trække stikket, når kroppen sender signaler

Mennesket er yderst komplekst opbygget, og vi er alle sammen unikke. Det betyder også, at vi reagerer på hver vores måde, når overskuddet daler. Det er meget forskelligt hvordan kroppen viser at den er træt, men hvis du mærker efter, så er du ikke i tvivl.

Tegn på at du skal tage en pause

Du kan herunder læse 3 generelle tegn på, at det nu er tid til at lade kroppen slappe af. Kroppen kan sende mange andre signaler, men de nedenstående tegn er nogle de mest generelle.

● Problemer med at falde i søvn

Hvis din krop er stresset og på overarbejde, så kan du godt opleve at have problemer med at falde i søvn. Søvn er yderst vigtigt for kroppen, da den her får den nødvendige hvile for at kunne fungere optimalt.

● Tankemylder

Hvis du har svært ved at slippe tankerne, og den ene tanke tager den anden, så er du ramt af tankemylder. Tankemylder kan også være synderen til at du ikke kan falde i søvn om aftenen, og det kan godt være et tegn på, at du skal tage en slapper fra hverdagens stress og jag.

● Manglende overskud

Hvis du ikke kan overskue selv de mindste ting i hverdagen, så kan det være fordi at du er fyldt op. Det hele hænger sammen, og hvis du f.eks. ikke får sovet, så vil du automatisk heller ikke have den nødvendige overskud til hverdagen. Så hvis du føler at du mangler overskud, så er det en god ide at finde en måde at slappe af på.

Du bør aldrig blive ved med at køre på og stresse kroppen. Du skal lytte til din krop, og hvis den siger at det er tid til pause, så er det tid til pause. Hvis du ikke reagere på de små signaler din krop sender dig, så vil det hele komme på en gang, og det skal du for alt i verden undgå.

Slap af med din morgenkaffe = God start på dagen

Det er meget forskelligt hvordan mennesker slapper af, men det er yderst vigtigt at få en god start på dagen. Den kan du f.eks. gøre med en god god kaffe, mens verden stille og roligt vågner op til en ny dag. Husk at slappe helt af om morgenen, så du er klar til hvad end dagen må bringe.

Kaffe er for mange en helt essentiel del af morgenrutinen, og det er en rigtig god måde at vække kroppen på. Kaffe indeholder naturligt koffein, og det hjælper kroppen med at vågne op og blive fokuseret om morgenen. Find den bedste fuldautomatiske espressomaskine, så du kan lave din favorit kaffe og starte dagen på en god måde.

Hvis du f.eks. har problemer med at falde i søvn om aftenen, så bør du ikke drikke kaffe sent på dagen, da det kan have en indvirkning på din søvnkvalitet. Hvis du gerne vil have smagen af kaffe sent på dagen, så kan du med fordel prøve en koffeinfri kaffe, så du ikke får den opkvikkende effekt fra den varme drik.